Automatisch 15% korting op je hele bestelling bij een besteding van €50! 🤭

De 5 meest effectieve tips tegen het verkleuren van sieraden! ✨

1. Regelmatig Schoonmaken  Het is belangrijk om je sieraden regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte tandenborstel en milde zeep om vuil en ophoping voorzichtig te verwijderen. Spoel grondig af en dep droog met een zachte doek. Dit helpt niet alleen om de glans te behouden, maar verwijdert ook stof en zweet dat verkleuring kan veroorzaken. 2. Opslaan op een Donkere, Droge Plek  Zonlicht en vochtigheid zijn boosdoeners als het gaat om sieradenverkleuring. Bewaar je sieraden op een donkere, droge plek, bij voorkeur in een sieradendoosje of zakje. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vochtige badkamers of andere plaatsen met extreme temperaturen. 3. Vermijd Contact met Alcoholhoudende Beautyproducten  Producten zoals parfums, haarlak en lotions kunnen agressieve chemicaliën bevatten die de metalen in je sieraden aantasten. Breng deze beautyproducten aan voordat je je sieraden omdoet om direct contact te vermijden, waardoor de levensduur van je sieraden wordt verlengd. 4. Verwijder Sieraden bij Sporten of Zweten  Zweet, vooral als het zuur is, kan de afwerking van je sieraden beschadigen. Haal je sieraden af voordat je gaat sporten, zodat ze niet worden blootgesteld aan overmatig zweet. Dit voorkomt corrosie en behoudt de oorspronkelijke glans. 5. Afnemen bij Zonnen of Zonnebank  UV-stralen kunnen de kleur van edelstenen en metalen beïnvloeden. Vermijd het dragen van je sieraden tijdens het zonnen of een bezoek aan de zonnebank. Zelfs als je de hele dag op het strand doorbrengt, is het beter om je sieraden af te doen om langdurige schade te voorkomen.  Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je genieten van je sieraden in hun oorspronkelijke pracht. Onthoud: een beetje zorg en aandacht kunnen een lange weg gaan in het behouden van de schoonheid van je favoriete accessoires.

 

Misschien heb je onlangs wel sieraden gekocht, of ben je gewoon erg gehecht aan de sieraden die je al hebt.. Je wil de sieraden dan elke dag kunnen dragen zonder dat deze verkleuren. Hoe doe je dit?

 
 
   
 

1. Maak de sieraden schoon 🫧

Je hoeft de sieraden natuurlijk niet heel vaak schoon te maken, maar een paar keer per jaar kan geen kwaad. Gebruik een zachte tandenborstel en milde zeep om vuil en ophoping voorzichtig te verwijderen. Spoel af en dep droog met een zachte doek. Dit helpt niet alleen om de glans te behouden, maar verwijdert ook stof en zweet dat verkleuring kan veroorzaken. Je kan ook een zilverpoetsdoekje gebruiken.

Zoek je een nog makkelijkere oplossing? Doe je sieraden in een bakje met lauw water en een beetje zeep of afwasmiddel. Laat deze een nachtje staan en haal de sieraden er daarna uit. Dep deze droog, en de sieraden zijn vrij van excessief vuil.

2. Opslaan op een Donkere, Droge Plek

Zonlicht en vochtigheid zijn boosdoeners als het gaat om sieradenverkleuring. De straling van licht kan zorgen van verkleuring van de kleurlaag van je sieraden. Bewaar je sieraden daarom op een donkere, droge plek, bij voorkeur in een sieradendoosje of zakje. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vochtige badkamers of andere plaatsen met extreme temperaturen.

3. Vermijd Contact met Alcoholhoudende Beautyproducten

Producten zoals parfums, haarlak en lotions kunnen agressieve chemicaliën bevatten die de metalen in je sieraden aantasten. Breng deze beautyproducten aan voordat je je sieraden omdoet om direct contact te vermijden, waardoor de levensduur en shine van je sieraden wordt verlengd!

4. Verwijder Sieraden bij Sporten of Zweten 💦

Zweet, vooral als het zuur is, kan de afwerking van je sieraden beschadigen. Haal je sieraden af voordat je gaat sporten, zodat ze niet worden blootgesteld aan overmatig zweet. Dit voorkomt corrosie en behoudt de oorspronkelijke glans.

Daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat bepaalde ruwe metalen van gewichten in de sportschool kleine krasjes kunnen maken op de sieraden wanneer je deze regelmatig omhoudt tijdens je trainingen. Dit kan ook zorgen voor een vervaging van de kleurlaag op het sierraad, van voornamelijk ringen.

5. Afnemen bij Zonnen of Zonnebank ☀️

UV-stralen kunnen de kleur van edelstenen en metalen beïnvloeden. Vermijd het dragen van je sieraden tijdens het zonnen of een bezoek aan de zonnebank. Zelfs als je de hele dag op het strand doorbrengt, is het beter om je sieraden af te doen om langdurige schade te voorkomen.

 

 

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je genieten van je sieraden in hun oorspronkelijke pracht. Onthoud: een beetje zorg en aandacht kunnen een lange weg gaan in het behouden van de schoonheid van je favoriete accessoires.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad, en dat jullie in de toekomst lekker kunnen shinen met jullie sieraden!

Heb je nog meer tips? Of heb je een van deze tips uitgeprobeerd? Laat een comment achter!

 

Liefs, (By) Robbin 🥰

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd